Utbildning till Örtterapeut

1- årig utbildning till Örtterapeut

I januari 2022 startar en ny utbildningsomgång till Örtterapeut. Utbildningen är helt på distans och är indelad i 11 studieblock som är uppdelade på ett år.

Boken Örtmedicin - bland ringblommor, växtsjälar och hjärtansfröjd av Caroline Benke och Elisabeth Gustafsson ingår som kursmaterial i PDF format.

I början av varje utbildningsblock skickas material ut i PDF format. Detta material jobbar vi sedan med i en månad. I varje utbildningsblock ingår hemuppgift och minst en livesammankomst via zoom på internet med kompletterande föreläsningar, diskussioner, presentationer och Q&As.

Detta ingår om du väljer att läsa hela utbildningen: En genomgång av kroppens alla system, information om över 100 örter, örtmagi, energimedicin, eteriska oljor, elementen och humoralteori, fallstudier, praktiska övningar, slutprov och diplom.

Utbildningens upplägg och studieblock:

Juni: Grundkurs, ingår bl.a. historia, örtmedicin i korthet, botanik, verksamma ämnen och beredningsmetoder.

Juli: Lungorna och andningsvägarna ingår en genomgång av lungorna och andningsvägarna, problem relaterade till detta område.

Augusti: Lymfsystemet, Hjärt- och kärlsystemet ingår en genomgång av lymfsystemet och hjärt- och kärlsystemet samt problem relaterade till dessa områden.

September: Njurarna och urinsystemet. Här ingår en genomgång av njurarna och urinsystemet samt problem relaterade till detta område.

Oktober: Aromaterapi och humoralpatologi. Introduktion eteriska oljor och hur de kan användas. Presentation av de olika elementen mm.

November: Immunförsvaret och huden. Här ingår en genomgång av immunförsvaret och huden samt problem relaterade till dessa områden.

December: Rörelseapparaten, ingår en genomgång av rörelseapparaten samt problem relaterade till detta område.

Februari: Matsmältningen, lever och detox. Här ingår en genomgång av matsmältningen, lever och problem inom dessa områden.

Mars: Näringslära innehåller information om vitaminer och mineraler.

April: Magi och energimedicin. Presentation av olika traditioner, bota krämpor med energimedicin och healing, örter till rökelse, magi och chakrasystemet.

Maj: Hormoner, stress och återhämtning. En genomgång av våra hormoner, vad som händer i kroppen vid stress samt hur du kan återhämta dig med hjälp av örter och annat.

Studieblock, helgkurs

Om du vill läsa ett eller några utbildningsblock men inte hela utbildningen kan du välja ut just det du är intresserad av. Om du väljer att läsa enstaka kursblock för 1800kr och det tillkommer en studiematerialkostnad på 300kr. Väljer du att läsa flera kurser tillkommer materialkostnaden endast en gång. I varje del ingår minst 10 örtblad med information, fakta, kuriosa och bilder.


19 800,00 kr
exklusive fraktkostnad